Yhdessäolon voimaa


Kevään aikana olen kirjoittanut blogeja henkisen hyvinvoinnin osatekijöistä arvostettujen tohtorien David Rockin ja Daniel J. Siegelin kehittämän Healthy Mind Platter-mallin mukaan.

Nyt esittelyvuorossa on pahnan pohjimmainen, näin juhannuksena niin ajankohtainen “Connecting time”. Aiempiin blogikirjoituksiin pääset täältä.

Connecting time ja sen merkitys on monille avautunut varsin konkreettisesti kuluneen kevään aikana, kun koronan myötä Suomi siirtyi lock down- tilaan ja ihmisten välistä kanssakäymistä tuli rajoittaa. Ihminen on laumaeläin ja kaipaa kanssakäymistä muiden ihmisten kanssa, mielellään kasvokkain. Nykyteknologia toki mahdollistaa myös muun kaltaisen yhdessäolon.

Samalla kevään aikana moni löysi “Connecting time”-elementin muita ulottuvuuksia, nimittäin siihen kuuluvan yhteyden luontoon. Ihmiset liikkuivat ulkona ja some-maailmassa nähtiin mitä upeimpia luontokuvia.

Allekirjoittaneenkin pitää tunnustaa, että vasta tänä keväänä tuli tutustuttua moniin luontopolkuihin, joiden olemassaolosta olen kyllä tiennyt, mutta kaiken kiireen keskellä tutustuminen niihin oli vain jäänyt.

Timalipolku, Raisio

Luonnon läheisyydessä on jotakin todella rauhoittavaa ja itselleni olen luvannut, että metsäpolut ja erilaiset luontoreitit jäävät kyllä omaan arkeeni ja toivottavasti sinunkin. Siinä kun tulee sopivasti yhdistettyä hyvinvoinnin lautasmallista useampiakin osasia, yhteyden lisäksi mm. liikunnan ja hetkessä olemisen, kun keskittyy luonnon kauneuteen ja ääniin 😊

Vaan nyt vietetään keskikesän juhlaa! Sääennusteiden mukaan sää suosii ulkona ja luonnossa oloa eli olosuhteet näyttävät olevan kohdillaan tämän lautasmallin viimeisen osion toteuttamiseen 😊.

Nautitaan Suomen luonnosta ja kesästä, toivottavasti vieläpä hyvässä seurassa. Pitäkäähän huolta itsestänne ja läheisistänne.

Hyvää Juhannusta!

Hyvän Elämän terveisin
Anna-Mari

Vastaa

%d